Minikurs i chakrasystemet hjärtchakrat del 5

Minikurs i chakrasystemet hjärtchakrat del 5

minikurs i chakrasystemet hjärtchakrat del 4

HJÄRTCHAKRA

 

Sanskritnamn: Anahata

Betydelse: Orubblig

Element: Luft

Funktion: Kärlek

Inre tillstånd: Medkänsla, kärlek

Körtel: Mjälte

Kroppsdelar: Lungor, hjärta, armar, händer, bröst

Funktionsfel: Astma, högtblodtryck, hjärt-och lungsjukdomar

Färg: Grön (hos vissa Rosa)

Sinne: Känsel

Tarot svit: Svärd

Planet: Venus

Metall: Koppar

Örter till rökelse: Lavendel, jasmine, risrot, mejram, ängsblomma

Ädelsten: Smaragd, turmalin, rosenqvartz

Djur: Antilop, fåglar, duva

Ärkeängel: Rafael, Kristus

 

Hur tolkar man detta hjärtchakra

Hjärtchakrat kan vara grön eller rosa i färg, det tar du reda på själv vid meditation vilken färg du har. Så det är absolut inte fel på något om du upptäcker en rosa färg om andra upplever grönt chakra.

Placeringen är vid det fysiska hjärtat fast i mitten av kroppen så oavsett om hjärtat på dig sitter till vänster eller höger, sitter chakrat i mitten. Men chakrat är absolut kopplat till hjärtat. På alla de klienter jag haft sitter chakrat i mitten.

Med hjärtchakrat kan du hitta många lösningar för dålig hjärtfunktion kan du meditera till hjärtchakrat för att lyfta vibrationen till bättre hälsa.

Övar du i medialitet och mediumskap sitter sinnet för känslan i hjärtchakrat. Helt naturligt att vi känner med hjärtat, därför hittar du ärkeänglarna Rafael och Kristus i detta chakra.

I den här minikursen i chakrasystemet hjärtchakrat del 5 hittar fina tips om du vill arbeta med stenar och örter.  Som t ex ädelstenen rosenqvarts hjälper ditt hjärta vibrera i rätt frekvens för bättre hälsa.

Lavendel och ängsblomma om du vill göra påsar för torkade örter i eller göra rökelser. Örter kan du även ha i matlagning och spabad.

Att hjärtat har betydelser att vara orubbligt är också logiskt eftersom om du är självsäker, en god självbild och lever som du lär i hjärtat kan inte annat än vara orubbligt för negativitet.

 

 

Ljuda i yoga

Här har du länk chakrameditation med hjärtchakrat

Om du missat del 1 finns den här.

Lämna ett svar